"Alle skulle hatt en besøksvenn som Ola"

En besøksvenn fra SeniorSupport gjør hverdagen enklere og bedre. Nå skal vi bli kjent med besøksvennen Ola Pettersson og lære mer hans rolle som besøksvenn. Hvordan er det å være besøksvenn? Hva innebærer det og hva synes egentlig de som blir besøkt? 

Men aller først - litt mer om Ola fra Nøtterøy. Ola bor idag i Oslo hvor han til daglig studerer på siste året på sin bachelorgrad i Art Direction på Westerdals. På fritiden liker han å være sammen med venner, lage god mat, gå tur eller sykle - gjerne et sted der han kan se på solnedgangen.

Da Ola hørte om SeniorSupport tenkte han at dette var midt i blinken for ham.

“Jeg hadde lenge tenkt at jeg hadde lyst til å gjøre noe annerledes ved siden av studiene som både var givende og meningsfullt. Da jeg hørte om SeniorSupport tenkte jeg at dette må jeg være med på. Jeg synes det er så hyggelig med eldre mennesker”.

Etter å ha kommet seg gjennom intervjuprosessen var Ola blitt besøksvenn. To av de som blir besøkt av Ola er ekteparet Oddbjørg og Christian. Oddbjørg forteller:

"Vi er et eldre ektepar,  hvor min mann har balanse- og gangvansker samt talevansker. Ola hjelper til med forefallende ting i hjemmet. Han handler, går tur med min mann og gir oss hyggelig samvær og god prat” Oddbjørg og Christian
Christian har gangvansker og vanskelig for å komme seg ut på egenhånd. Da er det fint å ha Ola.

Ola forteller videre at de har kommet inn i en god tralt og at de har avtalt at før hvert besøk handler han inn friske blomster som han tar med til dem. 

Ola tar som avtalt alltid med friske blomster når han kommer på besøk til Oddbjørg

Rigmor på 86 år får også besøk av Ola fast en gang i uken.

“Ola er flink og dyktig, og jeg stoler helt på ham. Vi har vært på shopping, hos frisøren og gått turer. Til neste uke skal vi til tannlegen." sier Rigmor
Ola følger blant annet Rigmor til frisøren.

Hva synes Ola er viktig som besøksvenn?

På spørsmålet om hvilke egenskaper som er viktige i rollen som besøksvenn trekker Ola frem å være sosial, empatisk, proaktiv og omtenksom.

“Det er viktig å være initiativrik både med tanke på aktiviteter, men også med tanke på ting de eldre kanskje ikke kommer på selv, som å søke TT-kort eller øke skriftstørrelsen på mobiltelefonen. Det er også alltid fint å ha SeniorSupport i ryggen, de kan alltid hjelpe meg å ordne ting hvis jeg er usikker.”

Ola legger også til at “med ti års erfaring i serveringsbransjen, så vet han hvordan man varter opp og får de rundt til å slappe av og kose seg - og det kommer også godt med!” Ola synes jobben som besøksvenn er den mest givende jobben han har hatt.

“Jeg har blitt skikkelig glad i de jeg besøker og gleder meg hver gang til å se dem igjen. Det er så spennende og lærerikt å bli kjent med noen i en helt annen generasjon enn min egen”.

Han legger til at det selvfølgelig også er utrolig givende å se hvilken betydning han har hatt for å gjøre hverdagen til “sine” eldre bedre. Og skal vi tro de tre som er så heldige å få besøk av Ola hver uke så er det ingen tvil om at dette er gjensidig. “Jeg har en fantastisk besøksvenn som heter Ola som jeg har blitt veldig glad i” sier Rigmor. “Vi har vært veldig fornøyde og setter pris på de ukentlige besøkene. Vi kan derfor på det beste anbefale Seniorsupport” forteller Oddbjørg.

“Vi har vært veldig fornøyde og setter pris på de ukentlige besøkene. Vi kan derfor på det beste anbefale Seniorsupport” sier Oddbjørg