En omsorgsfull handyman

«Som besøksvenn har jeg muligheten til å gi noe tilbake og kjenne at jeg er med på å gjøre en forskjell for et annet menneske i hverdagen» forteller Anders Høiås. Han synes det er utrolig givende å være besøksvenn, les mer om hvorfor her.  

Anders er en aktiv og sosial person, som blant annet liker å drive med crossfit, fotball, golf og matlaging. Til daglig jobber Anders som selger i dagligvarebransjen, men han har savnet å også kunne gjøre noe meningsfullt for andre i hverdagen. Han søkte derfor jobb som besøksvenn hos SeniorSupport, et valg som har gitt mye glede til både Anders og seniorer som han har besøkt!

Golf er én av mange aktiviteter Anders liker å gjøre på fritiden.

 «Det er så fint å være besøksvenn, fordi at man får mulighet til å gi støtte til eldre og gi en meningsfull forandring i hverdagen deres!»

Anders er allsidig og kan bidra på et bredt spekter av SeniorSupport sine tjenester. Han er ofte ute på oppdrag for SeniorSupport. Oppdragene består blant annet av fine turer, gode samtaler over en kaffekopp, hjelp med praktiske ting i hjemmet og hjelp med datamaskin og mobiltelefon.

«Behovene varierer mye mellom seniorene jeg besøker. Det passer meg ypperlig siden jeg liker veldig godt variasjon. Fra å gå turer til å hjelpe med praktiske ting som å få det trådløse nettverket opp og gå, er det alltid noe nytt."

Som besøksvenn møter man mange forskjellige mennesker, og Anders legger vekt på å bli godt kjent med seniorene han besøker. «Det er viktig at de jeg besøker har tillit til meg, og derfor er det viktig å gjøre en innsats for å bli kjent». Anders er nysgjerrig og blir fort engasjert i historiene han blir fortalt, og gjennom godt humør og humor blir besøkene ekstra hyggelige.

Anders synes det er veldig givende å jobbe som besøksvenn, og kjenner på følelsen av å være til nytte etter at han har vært på besøk. Han forteller at på besøkene er det viktig å være til stede, lytte godt og fange opp seniorenes behov og ønsker.

«Jeg prøver å være litt kreativ for å skape det lille ekstra i hvert besøk». Da er det også ekstra hyggelig når både seniorer og deres pårørende gir positive tilbakemeldinger! Seniorene og deres pårørende er utrolig takknemlige for besøkene vi har sammen. Det er veldig motiverende å føle at man er med på å gjøre dagene til både seniorene og de pårørende både tryggere og lettere».

Anders oppfordrer andre til å vurdere å bli besøksvenn, spesielt de som føler de har det lille ekstra å gi for å gjøre en forskjell i hverdagen til eldre. «Å kunne være der for andre og gjøre en forskjell i livene deres betyr mye for meg, og jeg er takknemlig for muligheten til å være en besøksvenn og bidra til å skape positive øyeblikk for andre."

Vi synes Anders er en helt fantastisk fyr, og er så glade for å ha ham med som besøksvenn og besøkskoordinator i SeniorSupport!