Gordana - Besøksvenn i SeniorSupport

Gordana er 61 år gammel og er en av de hyggelige besøksvennene i SeniorSupport! Hun holder til i Kolbotn-området hvor hun besøker en eldre dame fast. Gordana har bodd i Norge de siste 25 årene, og kommer opprinnelig fra Kroatia.

 Grunnen til at Gordana ønsket å bli besøksvenn var at hun hadde en mor som fikk hjerneslag og derfor trengte mye hjelp. Hun opplevde at eldre, og særlig syke, eldre mennesker ofte blir isolert hvis de ikke får hjelp eller besøk fra pårørende eller venner.

Gordana er tidligere frisør, men nå er hun storfornøyd med å være besøksvenn gjennom SeniorSupport.
Jeg tenkte at rollen som besøksvenn passer ypperlig for meg, fordi jeg trives godt sammen med eldre og er svært omsorgsfull, sier Gordana
Gordana på ferie i sitt hjemland, Kroatia.

Gordana har tidligere vært frisør i mange år, som har gjort at hun blir lett kjent med mennesker og klarer å etablere kontakt og relasjon raskt.

Hun starter alltid sine besøk med å spørre hva de hun er hos ønsker å bruke tiden sammen til - og legger så opp tiden etter deres ønsker.

- Noen ganger er det bare hyggelig prat i hele besøkstiden, andre ganger gjør vi ærend som handling på matbutikken og apoteket, forteller hun.

Som besøksvenn er hun behjelpelig med det meste, og hun tar stadig med seg den eldre ut på kafébesøk, eller gjennomfører praktiske oppgaver som å skifte sengetøy eller vaske kjøleskapet. Hun er glad i å lage god og sunn mat som smaker godt - og stusser gjerne de eldres hår da frisørrollen lever videre i henne.

Jeg gleder meg alltid veldig til besøkene, og jeg trives utrolig godt sammen med senioren jeg besøker!

Gordana trekker frem at de egenskapene hun får mest bruk for, og som hun tror er viktige som besøksvenn er å være positiv, effektiv, ansvarsfull og sosial.

Jeg er alltid i godt humør og trives stort i de eldres selskap, noe jeg anser som en stor fordel og nærmest avgjørende for å være besøksvenn.