Praktisk hjelp i hverdagen med besøksvenn

I tillegg til sosialt samvær og aktivitet, er praktisk hjelp en av grunnpilarene til SeniorSupport. For en besøksvenn fra SeniorSupport kan bidra med mye mer enn en å drikke kaffe og skravle med. De er der for å gjøre hverdagen til den eldre enklere ved å bidra med det det skulle være behov for av praktisk hjelp.

Alderdom kan for mange gjøre det mer utfordrende å utføre hverdagslige oppgaver. En fast besøksvenn fra SeniorSupport er som en ekstra superkraft! Våre besøksvenner utfører en rekke ulike oppgaver basert på seniorens behov. Det kan være praktiske ting i hjemmet som å vanne planter, kjøpe og skifte batterier i røykvarsler eller bytte en lyspære.

Flere seniorer setter pris på den ukentlige handelen de får hjelp til på vei til besøket, og sender over handlelister til sin besøksvenn i forkant av visitten.

"Vår besøksvenn hjelper til med forefallende ting i hjemmet. Han handler, går tur med min mann, og gir oss hyggelig samvær og god prat. Vi har vært veldig fornøyde og setter pris på de ukentlige besøkene" - Oddbjørg

Vi tilbyr også følgetjenester, enten med besøksvenn eller ved tilleggsbehov. Å komme seg til lege, tannlege, frisør eller annet kan være utfordrende og føles utrygt. Det føles trygt å ha noen man kjenner og stoler på og som følger til ulike aktiviteter eller ærender.

Ønsker du eller dine en opprydning hjemme så hjelper vi gjerne til med å rydde og sortere klær og gjenstander, og levere til resirkulering. Vi kan også ommøblere, henge opp bilder eller stryke klær!

Hvis man tilbringer mye tid alene, kan det bli kjedelig og krevende å lage et ordentlig måltid. Når vi er på besøk kan vi lage mat og spise sammen, eller kanskje bake?

«I dag spiste jeg og min besøksvenn gryte, det var så utrolig hyggelig, og maten smakte ekstra godt» - Senior

Flere av våre seniorer har ønsket hjelp til arbeid i hagen, noe vi gjerne hjelper til med. Det kan vært raking av løv, planting eller luking. Dette kan være en hyggelig aktivitet i sommer og høstmånedene. Om vinteren kan vi hjelpe til med å måke snø da dette ofte oppleves som tungt arbeid å gjennomføre alene.

Dette er bare noen eksempler på praktisk hjelp vi kan tilby. Det finnes langt flere muligheter. Ta kontakt med oss så finner vi beste løsning! Vi i SeniorSupport ønsker å bidra til en god og aktiv alderdom ved å koble senior med en besøksvenn til hygge og nytte.